Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οριακή άνοδος για τον FTSE 100. "Βουτιά" 11,3% για τη μετοχή της WWP. Επέστρεψε πάνω από το 1,18 δολ. το ευρώ.

Περιορισμένες οι απώλειες στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα macro της Ευρωζώνης και στην ομιλία του Μάριο Ντράγκι σε συνέδριο στο Λιντάου της Γερμανίας.

«Οι πολιτικές που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια στη νομισματική πολιτική και στην ρύθμιση και εποπτεία, έχουν κάνει τον κόσμο ανθεκτικότερο. Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για νέες προκλήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις ομιλίες των Κεντρικών Τραπεζιτών Ευρώπης και ΗΠΑ, Ντράγκι και Γέλεν την Παρασκευή στο Τζάκσον Χολ.

Σύμφωνα με αναλυτή, ο Μάριο Ντράγκι εκτιμάται ότι θα αποφύγει τη χρήση γλώσσας που θα ενθουσίαζε τις αγορές στην ομιλία του στο συνέδριο καθώς είχε τρομάξει από την πρόσφατη εμπειρία του σε ένα άλλο τραπεζικό συνέδριο στη Πορτογαλία.

Στο μεταξύ ισχυρή παραμένει η μεταποιητική δραστηριότητα τον Αύγουστο στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τα στοιχεία της HIS Markit. Αναλυτικά ο δείκτης μεταποίησης PMI ανήλθε στις 57,4 μονάδες τον Αύγουστο από 56,5 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του δείκτη στις 56,4 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της διαφημιστικής εταιρείας WWP «βούλιαξε» 11,3% μετά την υποβάθμιση των προοπτικών πωλήσεων για το έτος.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Fiat κινήθηκε ανοδικά μετά την αναβάθμιση της τιμής στόχου από τις Morgan Stanley και Jefferies.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,5% στις 373 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε οριακή άνοδο 0,01% στις 7.382 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,45% στις 12.174 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 5.115 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,69% στις 10.338 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,5% στις 21.620 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,9% στα 48,30 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.293 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1811 από 1,1761 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v