Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Εξακολουθούν να εστιάζουν στο συμπόσιο του Τζάκσον Χόουλ οι επενδυτές, ενώ χαλαρώνουν οι ανησυχίες από τα πιο πρόσφατα προκλητικά σχόλια Τραμπ. Άνοδος 0,2% για τον γερμανικό DAX.

Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών από το ετήσιο συνέδριό τους στο Τζάκσον Χόουλ.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε 0,2% υψηλότερα στις 374 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου επίσης ενισχύεται 0,2% στις 7.397, ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται υψηλότερα κατά 0,2% στις 12.196 και ο γαλλικός CAC καταγράφει άνοδο 0,4% στις 5.132 μονάδες.

Οι ανησυχίες που πυροδότησε το σχόλιο του Ντόναλντ Τραμπ, που απείλησε να αφήσει την αμερικανική κυβέρνηση να καταρρεύσει, χαλάρωσαν στη διάρκεια της νύχτας. Στο μεταξύ οι επενδυτές σήμερα εστιάζουν στις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών σήμερα και αύριο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στο οικονομικό συμπόσιο την Παρασκευή, δεν προσέφερε καμία ένδειξη για τις μελλοντικές κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, στη διάρκεια άλλης ομιλίας που απηύθυνε εχθές σε τραπεζικό συνέδριο στη Γερμανία.

Στον εταιρικό κόσμο, οι Premier Oil, PhosAgro, Tiffany και Abercrombie & Fitch δημοσιεύουν σήμερα οικονομικά αποτελέσματα. Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa επιβεβαίωσε πως επιθυμεί να εξαγοράσει κάποια κομμάτια της πτωχευμένης Air Berlin.

Σε ότι αφορά σε οικονομικά στοιχεία, αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις για το ΑΕΠ της Νορβηγίας και της Ρωσίας, αλλά και για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v