Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Οι ομιλίες Ντράγκι και Γέλεν στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς εντείνονται οι αμφιβολίες για το πού οδεύει η νομισματική πολιτική. Άνοδος 0,1% για Stoxx 600 και DAX.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα σχόλια των κεντρικών τραπεζιτών στη διάρκεια του οικονομικού συμποσίου στο Τζάκσον Χόουλ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,1% υψηλότερα στις 375 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,2% στις 7.423, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,1% στις 12.193 και ο γαλλικός CAC ενισχύεται 0,2% και διαμορφώνεται στις 5.121 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πρόκειται να απευθύνει ομιλία στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τα σχόλιά του, καθώς έχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τα επόμενα βήματα των κεντρικών τραπεζών.

Η Τζάνετ Γέλεν μιλά στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Όπως σχολίασε σήμερα οικονομολόγος του Moody's, μιλώντας στο CNBC, η Fed «πρέπει να κάνει πολλά», αν θέλει να πείσει την αγορά πως έρχονται περισσότερες άνοδοι επιτοκίων.

Στον εταιρικό κόσμο, οι Havas, Prada και Rusal ανακοινώνουν σήμερα οικονομικά αποτελέσματα. Επιπλέον η Spotify έδωσε τέλος σε νομικά εμπόδια και έρχεται πιο κοντά στη δημόσια εγγραφή της, τονίζει δημοσίευμα των Financial Times.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, αναμένονται σήμερα δημοσιεύσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη σε Γερμανία και Γαλλία. Επίσης το ινστιτούτο IFO θα δημοσιεύσει την πιο πρόσφατη έρευνά του για το επιχειρηματικό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v