Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υποχωρεί η νευρικότητα για τη Β. Κορέα, στις διαπραγματεύσεις Brexit εστιάζουν οι επενδυτές. Οι επιπτώσεις του Χάρβι εξακολουθούν να πιέζουν τις αγορές παγκοσμίως. Άνοδος 0,7% για το γερμανικό DAX.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές σταδιακά αποβάλουν τον εκνευρισμό που περιβάλλει τις εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα και εκμεταλλεύονται ένα θετικό αίσθημα που έρχεται από το εξωτερικό.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,5% υψηλότερα στις 370 μονάδες. O FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,5% στις 7.374 μονάδες, ο DAX της Φρανκφούρτης καταγράφει άνοδο 0,7% στις 12.023 και ο γαλλικός CAC άνοιξε 0,6% υψηλότερα στις 5.062 μονάδες.

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις εχθές, στις εξελίξεις που περιβάλλουν τις εντάσεις Β. Κορέας-ΗΠΑ, η νευρικότητα σταδιακά υποχώρησε και οι αγορές σε ΗΠΑ και Ασία έκλεισαν σε γενικές γραμμές με θετικά πρόσημα.

Οι Ευρωπαίοι επενδυτές σήμερα αναζητούν περισσότερο τυχόν εξελίξεις σε ό,τι αφορά στις συνεχιζόμενες συζητήσεις στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, επέκρινε εχθές τη Βρετανία δηλώνοντας πως η χώρα δεν έχει καταφέρει να απαντήσει σε έναν «τεράστιο αριθμό ερωτημάτων» γύρω από τα σχέδιά της.

Παράλληλα, η οργή του τυφώνα Χάρβι στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να γίνεται αισθητή στις αγορές παγκοσμίως, με τις τιμές του πετρελαίου να πιέζονται και σήμερα, κυρίως διότι οι ζημιές από τις πλημμύρες και την τροπική καταιγίδα συνεχίζουν να επηρεάζουν τη λειτουργία των αμερικανικών διυλιστηρίων.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις για την καταναλωτική πίστωση στη Βρετανία και για την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, αλλά και προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v