Οριακή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της ομιλίας της Janet Yellen. Σε θετικό έδαφος ο δείκτης ΜΙΒ του Μιλάνου. Ισχυρή άνοδος για το ευρώ.

Χαμηλότερα κινήθηκαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις ομιλίες των Κεντρικών Τραπεζιτών στο συνέδριο του Jackson Hole.

O Μάριο Ντράγκι αναμένεται να μιλήσει σήμερα στις 10:00 το βράδυ. Νωρίτερα, η Τζάνετ Γέλεν, στην ομιλία της στο Jackson Hole απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη νομισματική πολιτική ενώ υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων στις τράπεζες που "έχουν καταστήσει το σύστημα σημαντικά ασφαλέστερο".

«Οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις ομιλίες των Κεντρικών Τραπεζιτών εξαιτίας των αμφιβολιών για τα επόμενα βήματα στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής», σχολίασε αναλυτής.

Στο μεταξύ, οικονομολόγος της Moody’s ανέφερε ότι η Fed έχει πολλά να πράξει προκειμένου να πείσει την αγορά ότι έρχονται περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η Γερμανία ανακοίνωσε πλεόνασμα ρεκόρ ύψους 18,3 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2017.

Παράλληλα, οριακή υποχώρηση εμφάνισε ο δείκτης του Ifo για τη γερμανική επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο από το υψηλό ρεκόρ του Ιουλίου. Πρόκειται για μια ένδειξη πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε πορεία στέρεης ανάπτυξης, επεσήμανε το ινστιτούτο.

Επιπλέον, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία υποχώρησε τον Αύγουστο στις 103 μονάδες από 104 τον προηγούμενο μήνα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,12% στις 374 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,08% στις 7.401 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε χαμηλότερα 0,11% στις 12.167 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 5.104 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,12% στις 10.345 μονάδες ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,08% στις 21.746 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,5% στα 47,67 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.297 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,6% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1877 από 1,1799 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v