Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται οι ευρωαγορές

Στα οικονομικά στοιχεία και στο Brexit στρέφονται οι επενδυτές, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες για τη Β. Κορέα. Αισιόδοξη η αγορά μετά το θετικό κλείσιμο στη Wall Street. Άνοδο 0,8% καταγράφει ο DAX.

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα και σε ειδήσεις που προέρχονται από την πολιτική σφαίρα, «γιορτάζοντας» ταυτόχρονα και τα θετικά πρόσημα στο εξωτερικό.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,4% υψηλότερα στις 373 μονάδες. Ο FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.383 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,8% στις 12.098 και ο CAC του Παρισιού ενισχύεται 0,6% στις 5.086.

Το αίσθημα έχει τονωθεί αρκετά μετά το θετικό κλείσιμο της Wall Street εχθές, αλλά και τη μικτή εικόνα που ήρθε από την Ασία.

Στην Ευρώπη, η σημερινή είναι η τελευταία ημέρα του τρίτου γύρου διαπραγματεύσεων Brexit στις Βρυξέλλες. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, καθώς εντείνεται η πίεση στα δύο μέρη, να επινοήσουν μια ισχυρή και στρατηγική σχέση.

Στο μεταξύ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου συζητά επάνω στους πολιτικούς και τους εμπορικούς δεσμούς με τη χώρα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής της, η Μέι μίλησε και για το δικό της μέλλον στην πολιτική, δηλώνοντας στο BBC πως είναι «εδώ μακροπρόθεσμα» και ότι η κυβέρνησή της δεν είναι εδώ μόνο για να φέρει αποτελέσματα στο θέμα του Brexit, αλλά και για να προσφέρει ένα πιο λαμπρό μέλλον για το κράτος γενικότερα.

Οι εντάσεις ΗΠΑ-Β. Κορέας είναι σήμερα στο πίσω μέρος του μυαλού των επενδυτών, μετά τη μεταβλητότητα που καταγράφηκε στις αγορές τις τελευταίες ημέρες.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο τυφώνας Χάρβι συνεχίζει να δημιουργεί αβεβαιότητα, καθώς οι επενδυτές δε γνωρίζουν ακριβώς τον αντίκτυπο της φυσικής καταστροφής σε μια σειρά τομείς, περιλαμβανομένων των ασφαλειών και του πετρελαίου.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούν ελαφρώς, αλλά σε γενικές γραμμές σταθεροποιούνται μετά τη χθεσινή αναταραχή. Οι επενδυτές, πάντως, παραμένουν επιφυλακτικοί, εν αναμονή περισσότερων ειδήσεων από τις ΗΠΑ για τις ζημιές.

Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο γαλλικός κολοσσός στον τομέα των αλκοολούχων, Pernod Ricard, ανακοίνωσε άνοδο 3,6% στα ετήσια έσοδα του 2017, σε όρους like for like. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 9,01 δισ. ευρώ. Η επίσης γαλλική Bouygues επιβεβαίωσε το ετήσιο outlook για άνοδο πωλήσεων 3% σε 15,16 δισ. ευρώ, στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017. Η Metro, ο γερμανικός όμιλος λιανικής, «βλέπει» τις συνολικές πωλήσεις να ενισχύονται 4,9% σε 9,3 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό της Ιταλίας, της Γαλλίας και της ευρωζώνης, καθώς και για την ανεργία Γερμανίας, Ιταλίας και ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v