Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές κρατούν κάποια απόσταση από τις αγορές εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων. Ξανανοίγουν σήμερα οι αμερικανικές αγορές μετά τη χθεσινή αργία. Άνοδος 0,2% για τον γερμανικό DAX.

Ελαφριά άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, αφενός διότι οι γεωπολιτικές εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα κρατούν τους επενδυτές σε κάποια απόσταση, αφετέρου καθώς οι αγορές δεν έχουν guidance από την νύχτα λόγω της αργίας της Labor Day στη βόρεια Αμερική.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διατηρείται αμετάβλητος στις 374 μονάδες περίπου. O FTSE 100 του Λονδίνου άνοιξε 0,1% υψηλότερα στις 7.421 μονάδες, ο γερμανικός DAX κινείται υψηλότερα κατά 0,2% 12.126 και ο CAC του Παρισιού ενισχύεται 0,1% στις 5.107.

Στον απόηχο της τελευταίας και ισχυρότερης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας την Κυριακή, οι ΗΠΑ είπαν στα Ηνωμένα Έθνη πως η Πιονγιάνγκ «παρακαλάει για πόλεμο» και κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας να απαντήσει με τα «ισχυρότερα δυνατά μέτρα» ενάντια στο απομονωμένο καθεστώς.

Στη διάρκεια της νύχτας και ενόψει της συνάντησης του ΟΗΕ, η Νότια Κορέα έκανε λόγο για ενδείξεις πως ο Βορράς προετοιμάζεται να εκτοξεύσει κι άλλους πυραύλους στο άμεσο μέλλον.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες των BRICs (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) συνεχίζουν σήμερα τις συζητήσεις στην Κίνα γύρω από τους οικονομικούς τους δεσμούς. Η τριήμερη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή, φέρνει πιο κοντά τις πέντε ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες,

Οι αγορές της βόρειας Αμερικής ξανανοίγουν σήμερα, μετά την καναδική και αμερικανική Labor Day εχθές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v