Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά από διήμερη πτώση

Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Άνοδος στο χρηματιστήριο σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Μικρή πτώση για τον FTSE 100. Πιέσεις στον χρυσό.

Οριακά ανοδικά κινήθηκε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 μετά τα καλά στοιχεία ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% το γ' τρίμηνο σε σχέση με το β' τρίμηνο, ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους αυξήθηκε κατά 2,6%, έναντι του 2,5% που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Στο μεταξύ, το Brexit παραμένει στο προσκήνιο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε την Κυριακή ως προθεσμία στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, για να επιστρέψει στις Βρυξέλλες και να υποβάλει την πρότασή της , σχετικά με τη συμφωνία "Brexit".

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, διεθνή αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι οι διαδικασίες για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας θα ξεκινήσουν σε έξι μήνες.

Η ανακοίνωση Τραμπ προκάλεσε αντιδράσεις από Άραβες και μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής καθώς και από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ε.Ε.

Παράλληλα, η φορολογική μεταρρύθμιση παραμένει υψηλά στην ατζέντα των επενδυτών. Την Τετάρτη η Γερουσία έδωσε το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να συνθέσουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θα λάβει την τελική έγκριση του Ντόναλντ Τραμπ πριν τα Χριστούγεννα.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,02% στις 386 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 7.320 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,36% στις 13.045 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,18% στις 5.383 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,77% στις 10.262 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 22.459 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,9% στα 56,43 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,9% στα 1.255 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται οριακά έναντι του δολαρίου στο 1,1799 από 1,1797 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v