Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στο «κόκκινο» στις ευρωαγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές τη Δευτέρα, μετά την καλύτερη εβδομάδα του τελευταίου έτους. Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ο χαμηλός όγκος συναλλαγών, λόγω της αργίας σε Wall και Κίνα. Ανοδικά για τέταρτη μέρα το αργό.

Επιστροφή στο «κόκκινο» στις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν τη Δευτέρα οι βασικές ευρωαγορές, μετά από μια εβδομάδα στην οποία κατέγραψαν τις ισχυρότερες επιδόσεις σε ετήσια βάση, αντιδρώντας από το πρόσφατο sell off.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ο χαμηλός όγκος συναλλαγών, λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ. 

Τις πρωινές ώρες επικράτησαν κυρίως μικτές τάσεις αλλά η νευρικότητα παρέμεινε, οδηγώντας τις ευρωαγορές σε αρνητικό έδαφος. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,63% στις 378 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,48% στις 5.256 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,64% στις 7.247 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 0,53% στις 12.385 μονάδες.

Στο επίκεντρο των επενδυτών τέθηκαν εταιρικά αποτελέσματα και δημοσίευση οικονομικών στοιχείων.

Ο όμιλος Reckitt Benckiser ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν άνοδο κατά 11% το 2017 καθώς τα έσοδα ενισχύθηκαν 21%.  Η εταιρεία με καταναλωτικά αγαθά δημοσίευσε ότι τα κέρδη προ φόρων ήταν στα 2,5 δισ. λίρες (3,51 δισ. δολάρια) σε σχέση με τα 2,25 δισ. λίρες το 2016. Τα έσοδα ήταν 11,51 δισ. λίρες. 

Νωρίτερα, ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, σε χαμηλό τέμπο πάντως λόγω του εορτασμού της «Ημέρας του Προέδρου» στις ΗΠΑ και αργίας στη Wall αλλά και λόγω συνέχειας εορτασμών του Νέου Σεληνιακού Έτους σε αγορές της Κίνας, του Χονγκ-Κονγκ και της Ταϊβάν. Στο Τόκιο ο Nikkei με κέρδη 1,9%, ο δείκτης ASX της Αυστραλίας σε θετικό πρόσημο 0,6%, ενώ ο Κospi ανοδικά κατά 0,8%.

Τα αμερικανικά futures κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα μετά την άνοδο της Παρασκευής. 

Ανοδικά κινείται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα το πετρέλαιο, λόγω ανησυχιών για επαρκή προσφορά, εν μέσω συνεχόμενων ταραχών στη Μέση Ανατολή. Το future του WTI στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 1,3% στα 62,3 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent κάνει πράξεις στα 65,5 δολάρια το βαρέλι. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v