Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη της HSBC. Σήμερα τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνης. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Περιορισμένες οι μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα, η HSBC ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των προ φόρων κερδών της για το 2017 και αύξηση 5% στα έσοδά της, ωστόσο τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης σήμερα οι Intercontintental, η Deutsche Boerse, η Noble Energy, κ.α.

Εξάλλου, προ ολίγου, το Ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε τα στοιχεία για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, το οποίο επιδεινώθηκε τον Φεβρουάριο, όμως όχι τόσο όσο αναμένονταν, με τον σχετικό δείκτη  να υποχωρεί στις 17,8 μονάδες από 20,4 τον προηγούμενο μήνα, έναντι των 16 μονάδων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Αργότερα θα δημοσιοποιηθούν οι εκτιμήσεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Φεβρουαρίου στην ευρωζώνης.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 378 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,17% στις 7.235 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, υψηλότερα κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.267 μονα΄δες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σταθεροποιείται στις 12.388 μονάδες.

Αρνητικό ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που καταγράφουν πτώση 0,65-0,7%.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v