Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη Wall

Υποχωρούν οι ανησυχίες για ενδεχόμενο παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο και παίρνουν θετικό σήμα οι αγορές. Στο επίκεντρο των επενδυτών και οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από ευρωπαϊκές χώρες και ΗΠΑ.

Κέρδη σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς πέφτουν οι τόνοι και οι ανησυχίες για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο.

Στο Παρίσι ο CAC 40 ξεκίνησε 1,4% υψηλότερα στις 5,135.73 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται 1,2% υψηλότερα στις 6,973.10 μονάδες, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 1% στις 366.96 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 1,8%.

Κορυφαίος σύμβουλος εμπορίου του Ντόναλντ Τραμπ είπε στο CNBC ότι «φαίνεται πως μπορεί να έχουμε μία καλή συμφωνία για τη NAFTA».

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι επενδυτές παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις μετά την απέλαση Ρώσων διπλωματών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Αιτία ήταν η επίθεση με νευροτοξική ουσία κατά του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, στη Βρετανία.

Οι ΗΠΑ επίσης αποφάσισαν την απέλαση 60 διπλωματών ενώ και η Αυστραλία απελαύνει άλλους δύο, προσθέτοντας ότι ίσως μποϊκοτάρει το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που γίνεται το καλοκαίρι στη Ρωσία.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σημείωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει σκληρά στην απόφαση των ΗΠΑ, αλλά παραμένει ανοικτή σε συνομιλίες στρατηγικής σταθερότητας με την Ουάσιγκτον.

Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank είναι σε αναζήτηση αντικατάστασης του CEO John Cryan, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times του Λονδίνου. 

Η τράπεζα προσέγγισε τον Richard Gnodde, επικεφαλής των διεθνών επιχειρήσεων του Ομίλου Goldman Sachs, αλλά θεωρείται ότι απέρριψε την πρόταση. Προσέγγιση έγινε και στον CEO της UniCredit Jean Pierre Mustier και στον Bill Winters, της Standard Chartered.

Στα εταιρικά νέα, η GlaxoSmithKline θα αγοράσει το ποσοστό 36,5% της Novartis στην κοινοπραξία καταναλωτικών προϊόντων των δυο εταιρειών, με τίμημα 13 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Η εικόνα στην Ασία και τη Wall

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε κέρδη 1% ενώ ο δείκτης Nikkei ενισχύονταν κατά 2,45%  στις 21.272 μονάδες.

Δυναμική επιστροφή των αγοραστών στη Wall Street χθες, μετά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών.  

O Dow Jones έκλεισε με κέρδη 2,84% ή 670 μονάδων στις 24.202, ο S&P κατέγραψε άνοδο 2,72% στις 2.658 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 3,26% στις 7.220 μονάδες. 

Αυτή ήταν η πιο κερδοφόρα συνεδρίαση των τελευταίων τριών για τους δείκτες.

 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v