Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές διακυμάνσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση 1,8% του ΜΙΒ στο Μιλάνο, μετά τις διαρροές του ιταλικού κυβερνητικού προγράμματος. Στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η άνοδος στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ηπιες κινήσεις νωρίτερα στην Ασία.

Ηπιες κινήσεις στα πιο βασικά χρηματιστήρια σήμερα, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αυξημένα επιτόκια στις αγορές ομολόγων.

Νωρίτερα στις πιο βασικές ασιατικές αγορές υπήρξαν μικρές μεταβολές, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

Η Βόρεια Κορέα ακύρωσε τις συνομιλίες με τη Σεούλ, απειλώντας να ακυρώσει την πραγματοποίηση και της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, καθώς θεωρεί «πρόκληση» και «προετοιμασία εισβολής» τις συνεχιζόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.

Την ίδια ώρα, πιέσεις ασκήθηκαν χθες στη Wall Street καθώς προβληματίζει η νέα άνοδος στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου επέστρεψε πάνω από το ψυχολογικό όριο του 3%, φτάνοντας σε υψηλό σχεδόν επτά ετών, στο 3,07%.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, οι επενδυτές παρακολουθούν και τη δημοσίευση των εταιρικών κερδών. Οι Alstom, Telecom Italia και Burberry ανακοινώνουν τα τελευταία τους στοιχεία.

Στο μέτωπο των δεδομένων, επιβεβαιώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός της Γερμανίας για τον Απρίλιο, στο 1,4%, σε ετήσια βάση.

Υπό το παραπάνω κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται οριακά υψηλότερα στις 392 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται 0,2%, στις 12.998 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται 0,1% χαμηλότερα, στις 5.549 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,1%, στις 7.727 μονάδες.

Αντίθετα, πτωτικά κινείται ο ιταλικός FTSE MIB κατά 2,07%, στην σκιά των διαρροών για το κυβερνητικό πρόγραμμα που συζητούν η Λίγκα με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Ο τραπεζικός δείκτης, επεκτείνει τις απώλειες του, και με «βουτιά» 3% είναι σε πορεία για τη χειρότερη μέρα του τελευταίου χρόνου.

Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v