Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην BoE

«Βουτιά» 7% για τη μετοχή του BT Group.Το ενδιαφέρον στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην απόφαση για τα επιτόκια. Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή οδηγούν το αργό σε νέο υψηλό. Randgold Resources, Next, Superdry, Ferrovial, Morrisons και Rusal δημοσιεύουν κέρδη.

Σε αρνητικό έδαφος έχουν περάσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τις μεσημεριανές ώρες, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη νομισματική πολιτική και τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας. Απώλειες άνω του 1% έχει ο ΜΙΒ στο Μιλάνο. 

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,2%, στη Φρανκφούρτη ο DAX επίσης κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC έχει οριακές απώλειες κατά 0,07%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ σημειώνει αρνητική κίνηση κατά 0,2%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ υποχωρεί 1,3% υπό την πίεση των πολιτικών εξελίξεων και του αδιεξόδου μετά τις εκλογές, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,2%.

Στο επίκεντρο αυτής της εβδομάδας είναι οι πολιτικές εξελίξεις, από το αποτέλεσμα των εκλογών στη Μαλαισία μέχρι την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν.

Η τελευταία είδηση πυροδότησε την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου. Tο αμερικανικό αργό ενισχύεται 50 σεντς ή 0,7%, φτάνοντας στα 71,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με αύξηση κατά 58 σεντς ή 0,8% φτάνει στα 77,78 δολάρια.

Οι αγορές στην Ασία νωρίτερα είχαν θετικά πρόσημα, με ώθηση από τις τιμές του αργού, την ώρα που οι επενδυτές προσπαθούσαν να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Μαλαισία και την επιστροφή του Mahathir Mohamad στην εξουσία.

Εταιρικά στοιχεία και ευρωπαϊκά δεδομένα

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόφαση της για τα επιτόκια.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι Randgold Resources, Next, Superdry, Ferrovial, Morrisons και Rusal δημοσιεύουν κέρδη σήμερα.

Ο Όμιλος BT ανακοίνωσε την περικοπή 13.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια, εν μέσω σχεδίων για προσπάθειες αναδιάρθρωσης. Προβλέπει χαμηλότερα προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα για το έτος χρήσης του 2019 καθώς αναμένει ότι τα έσοδα θα υποχωρήσουν 2% και τα προσαρμοσμένα Ebitda θα είναι μεταξύ 7,3 δισ. και 7,4 δισ. στερλίνες. Η μετοχή του κάνει «βουτιά» 7%.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Royal Bank of Scotland κάνει άλμα άνω του 6%. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι επενδυτές ανακουφίστηκαν από την αποκάλυψη της τράπεζας ότι προέβη σε διακανονισμό με τις ΗΠΑ ύψους 4,9 δισ. δολαρίων, ποσό λιγότερο από αυτό που φοβόντουσαν κάποιοι αναλυτές. Την ίδια ώρα ενημέρωσε ότι θα καλυφθεί από κεφάλαια που κρατήθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v