Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η αγορά παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο. Ανησυχία για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού των εταιρειών παγκοσμίως μετά την αύξηση των αμερικανικών yields.

Μικτή εικόνα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

Η Βόρεια Κορέα ακύρωσε τις συνομιλίες με τη Σεούλ, απειλώντας να ακυρώσει την πραγματοποίηση και της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, καθώς θεωρεί «πρόκληση» και «προετοιμασία εισβολής» τις συνεχιζόμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.

Εν τω μεταξύ, τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, οδήγησαν τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, προκαλώντας ανησυχία για το αυξανόμενο κόστος δανεισμού των εταιριών παγκοσμίως.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 0,44% στις 22.718 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,18% ο δείκτης Hang Seng στις 31.094 μονάδες, κατά 0,18% ο Shanghai Composite στις 3.186 μονάδες και κατά 0,19% ο CSI στις 3.916 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,29% στις 6.216 μονάδες και κατά 0,16% ο δείκτης Kospi στις 2.462 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v