Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση στο χρηματιστήριο του Μιλάνου

Μετά το αρνητικό γύρισμα νωρίτερα, ο ΜΙΒ ενισχύεται ξανά. Η διαρροή κυβερνητικού προγράμματος, έφερε βαριές απώλειες στο χρηματιστήριο χθες και την απόδοση του 10ετούς ιταλικού άνω του 2%.

Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον παραμένει και σήμερα στην Ιταλία, στις  προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού αλλά και στο μελλοντικό πολιτικό πρόγραμμα.

Το ενδεχόμενο η μελλοντική ιταλική κυβέρνηση να ζητήσει διαγραφή χρέους ύψους 250 δισ. δολαρίων αλλά και μέτρα που θα επιτρέπουν στα μέλη να βγαίνουν από το ευρώ, σύμφωνα με προσχέδιο που διέρρευσε χθες, στέλνει τις αποδόσεις του 10ετούς ιταλικού ομολόγου στο 2,135%.  Είχαν ξεπεράσει το όριο του 2% κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές στο Μιλάνο σήμερα, ξεκίνησαν συνεδρίαση με υποστήριξη στις πρωινές διαπραγματεύσεις (+04%), γύρισαν αρνητικά νωρίτερα το μεσημέρι (-0,3%), για να σημειώσουν λίγο αργότερα θετική κίνηση (+0,3%).

Ηπιες κινήσεις στα υπόλοιπα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις εταιρικών κερδών και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stοxx Europe 600 ενισχύεται 0,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,4%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ επίσης κατά 0,5%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,3%.

Μικτή εικόνα επικράτησε νωρίτερα στην Ασία, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές ομολόγων, ενώ στήριξη παρείχε το χθεσινό ανοδικό κλείσιμο της Wall Street.

Στο εταιρικό μέτωπο, η βρετανική τουριστική επιχείρηση Thomas Cook ανακοίνωσε ότι είναι σε πορεία για επίτευξη των ετήσιων προβλέψεων, βοηθούμενη, όπως μεταδίδει το Reuters, από την ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Αίγυπτο. 

Η εταιρεία μείωσε τις απώλειες προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2018, προσθέτοντας ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα της είναι σε καλή… φόρμα, με τις κρατήσεις να σημειώνουν άνοδο κατά 13% σε ετήσια βάση.

Στο πολιτικό προσκήνιο, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχουν στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Οι ηγέτες των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν το βράδυ της Τετάρτης να ακολουθήσουν «ενιαία προσέγγιση» στην προσπάθεια να διατηρηθεί σε ισχύ η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτήν, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

ΗΠΑ και Κίνα ξεκινούν τον δεύτερο γύρο εμπορικών συνομιλιών σήμερα, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος και να αποφύγουν έναν καταστροφικό παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v