Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας

Η δημόσια δέσμευση από τον κ. Τραμπ και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους για προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για τη ΖΤΕ έχουν αλλάξει τον τόνο στις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας. Η Κίνα είναι έτοιμη για παραχωρήσεις.

Δεύτερος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας

H Kίνα και οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον δεύτερο γύρο συνομιλιών αυτή την εβδομάδα, με σκοπό να αποφευχθεί ο εμπορικός πόλεμος, εν μέσω ερωτημάτων για το πόσο ενιαία είναι η στάση της αμερικανικής πλευράς.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι ο Λιου Χε, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Σι, θα αποχωρήσει από την Ουάσιγκτον αυτό το Σαββατοκύριακο με μία συμφωνία που θα γλιτώσει την ΖΤΕ – τη νούμερο 2 κινεζική εταιρεία στον τομέα του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού – από βέβαιο εταιρικό θάνατο.

Η ΖΤΕ ανέστειλε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της τον Απρίλιο και σταμάτησε τη δραστηριότητα της σε κάποιους τομείς νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης αγοράς εξαρτημάτων από την αμερικανική αγορά, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ακολούθησε η στήριξη από τον Αμερικανό Πρόεδρο, μέσω twitter, που ήρθε αφότου, όπως λένε οι πληροφορίες, υπήρξε αίτημα από τον ίδιο τον Σι.

Η δημόσια δέσμευση από τον κ. Τραμπ και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους για προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για τη ΖΤΕ έχουν αλλάξει τον τόνο στις συνομιλίες αυτής της εβδομάδας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το Πεκίνο είναι έτοιμο να ανακοινώσει σημαντικές νέες αγορές αμερικανικών εξαγωγών, όπως φυσικό αέριο, να προσπαθήσουν να μειώσουν το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα ύψους 337 δισ. δολαρίων, όπως έχει ζητήσει ο κ. Τραμπ, αν σημειωθεί πρόοδος στο θέμα της ΖΤΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v