Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριές απώλειες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου

Με πτώση άνω του 2% έκλεισε ο δείκτης MIB του Μιλάνου. Ρευστοποιήσεις και στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύεται οριακά το ευρώ.

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στο ιταλικό χρηματιστήριο μετά την τοποθέτηση ευρωσκεπικιστών βουλευτών από την ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά σε δύο βασικές κοινοβουλευτικές επιτροπές που διαχειρίζονται θέματα οικονομικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο χρηματιστηριακός δείκτης MIB του Μιλάνου υποχώρησε 2,2% στις 21.673 μονάδες.

Αντίστοιχα βαριές ήταν οι απώλειες και στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι με τον δείκτη DAX 30 να σημειώνει πτώση 1,44% στις 12.511 μονάδες και ο CAC 40 απώλειες 1,05% στις 5.316 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,9% στις 380 μονάδες.

Στο μεταξύ, στη Μεγάλη Βρετανία, αμετάβλητα στο 0,5% διατήρησε τα επιτόκιά της η Τράπεζα της Αγγλίας, όπως προέβλεπαν και οι αναλυτές.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 7.556 μονάδες.

Επιπλέον, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Οι υπουργοί ενέργειας συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της 18μηνης συμφωνίας με τη Ρωσία και άλλες χώρες για τη μείωση της παραγωγής αργού.

Σήμερα, η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,2% στα 65,63 δολάρια ανά βαρέλι.

Από πλευρά μακροοικονομικών στοιχείων, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Ιούνιο. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη διολίσθησε στο -0,5 τον Ιούνιο, από 0,2 το Μάρτιο.

Η μέτρηση αυτή είναι χειρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο μηδέν. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έπεσε στο -1,3.

Στο εταιρικό μέτωπο, η βρετανική Dixons Carphone ανακοίνωσε πτώση 28% στα κέρδη προ φόρων έτους και αυξημένα έσοδα 3% στα 10,53 δις. λίρες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,4% στα 1.269 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται οριακά έναντι του δολαρίου στο 1,1591 από 1,1576 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v