Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Υψηλότερα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά τις αμερικανικές πιέσεις για φρένο στις αγορές από το Ιράν. Απώλειες στην Ασία. Στο επίκεντρο η πολιτική αστάθεια στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Αντίθετα πρόσημα στα πιο βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τιμές του αργού να κάνουν άλμα, μετά τις αμερικανικές πιέσεις προς τους συμμάχους για τερματισμό των αγορών του ιρανικού πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ απαίτησαν την Τρίτη να σταματήσουν όλες οι χώρες τις εισαγωγές ιρανικού αργού από τον Νοέμβριο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για έλλειψη στην αγορά, την ώρα που η παραγωγή της Βενεζουέλας υποχωρεί και η αγορά δέχεται πλήγμα από τα προβλήματα στις εξαγωγές του Καναδά και της Λιβύης.

Το brent ενισχύεται 0,8% στα 76,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με ημερήσια κέρδη 0,5% φτάνει στα 70,88 δολάρια.

Απώλειες στις κύριες ασιατικές αγορές καθώς το γενικότερο κλίμα βαραίνει η πτώση στο χρηματιστήριο της Κίνας και η υποχώρηση του γουάν.

Την ίδια ώρα, στο πολιτικό σκηνικό παραμένει η αστάθεια καθώς η κατάσταση στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ανγκελα Μέργκελ είναι εξαιρετικά τεταμένη, όπως σημείωσε η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Η Αντρέα Ναλες άφησε μάλιστα ανοιχτό το ζήτημα πιθανών νέων εκλογών.

Μετά από τέσσερις ώρες συζητήσεων την Τρίτη με τη Μέρκελ και τους συντηρητικούς συμμάχους της Βαυαρίας, οι οποίες δεν κατάφεραν να φέρουν λύση στη διαφωνία τους για τη μεταναστευτική πολιτική.

Από άποψη δεδομένων, με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών ενισχύθηκαν οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία τον Ιούνιο, λόγω της μέτριας οικονομικής ανάπτυξης και των πιεσμένων νοικοκυριών.

Οι τιμές κινήθηκαν κατά μέσο όρο 2% υψηλότερα αυτόν τον μήνα σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας επιβράδυνση από το 2,4% του Μαΐου.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,12%, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 επίσης 0,15%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,15%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,4% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ επίσης κατά 0,13%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει σταθεροποιητικές κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v