Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι αγοραστές στις ευρωαγορές

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Ισχυρή άνοδος στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη. «Άλμα» για το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές μετά την πιο διαλλακτική στάση Τραμπ έναντι των κινεζικών επενδύσεων στην τεχνολογία.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρότεινε η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, για να ελέγξει τις επενδύσεις στην τεχνολογία.

Στο μεταξύ, «άλμα» σημειώνει η τιμή του πετρελαίου μετά την απαίτηση των ΗΠΑ, όλες οι χώρες  να σταματήσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Το συγκεκριμένο αίτημα σε συνδυασμό με τη συνεχή μείωση της παραγωγής από τη Βενεζουέλα δημιουργεί ανησυχίες για περιορισμό της παγκόσμιας προσφοράς σε μια εποχή που η ζήτηση ανεβαίνει.

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 3,3% στα 72,87 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών ενισχύθηκαν οι τιμές των ακινήτων στη Βρετανία τον Ιούνιο, λόγω της μέτριας οικονομικής ανάπτυξης και των πιεσμένων νοικοκυριών.

Οι τιμές κινήθηκαν κατά μέσο όρο 2% υψηλότερα αυτόν τον μήνα σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας επιβράδυνση από το 2,4% του Μαΐου.

Επιπλέον σε χαμηλό δύο ετών υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία τον Ιούνιο και συγκεκριμένα στις 97 μονάδες από 100 τον προηγούμενο μήνα.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,72% στις 379 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 1,11% στις 7.621 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,93% στις 12.348 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,87% στις 5.327 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 9.658 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με κέρδη 0,65% στις 21.557 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,4% στα 1.255 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,1592 από 1,1649 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v