Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το εμπόριο στο προσκήνιο

Η πολιτική κρίση στη Γερμανία και το μεταναστευτικό, η Σύνοδος της ΕΕ και οι εμπορικές ανησυχίες, στο προσκήνιο. Αμετάβλητο το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα λίγο πριν τον Ιούλιο. «Βουτιά» για τα κέρδη της H&M το πρώτο εξάμηνο.

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 κινείται 0,4% χαμηλότερα, στο Παρίσι ο CAC 40 επίσης κατά 0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,5%, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ χάνει 0,5%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ διολισθαίνει 0,4%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 0,3%.

Στη Γερμανία, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είπε ότι δεν θέλει να απομακρύνει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και ότι είναι αισιόδοξος πως θα ξεπεραστεί η ένταση για τη μεταναστευτική πολιτική.

Αμετάβλητο παρέμεινε το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία, καθώς μπαίνουμε στον Ιούλιο, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνα αγοράς GfK, καθώς οι φόβοι για εμπορική σύγκρουση μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών επηρεάζουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Η ιδιωτική κατανάλωση έχει γίνει η βασική πηγή οικονομικής επέκτασης στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, με υποστήριξη από τα ρεκόρ στην απασχόληση, την αυξημένη εργασιακή ασφάλεια, τις αυξήσεις μισθών και τα χαμηλά κόστηδανεισμού.

Χαμηλότερα κατά ένα τρίτο προσγειώνονται τα κέρδη της αλυσίδας ένδυσης Hennes & Mauritz τους πρώτους έξι μήνες του έτους χρήσης της. Όπως είπε η εταιρεία και μεταδίδουν και οι Financial Times, τα κέρδη ήταν 7,3 εκατ. κορώνες Σουηδίας μέχρι τις 31 Μαΐου και 6 εκατ. το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου. Η μετοχή της υποχωρεί 3,4%.

Στις υπόλοιπες εταιρικές ειδήσεις, οι Thyssenkrupp και Tata Steel είναι κοντά στην ολοκλήρωση ντιλ ύψους 17,4 δισ. δολαρίων αυτή την εβδομάδα, με στόχο τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών assets, σύμφωνα με το Reuters. 

Στην Ασία η εικόνα ήταν μικτή, καθώς οι διαχειριστές χρημάτων αξιολογούν την αμερικανική θέση στις ξένες επενδύσεις. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είπε την Τετάρτη ότι θα χρησιμοποιήσει την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, για να ελέγξει τις επενδύσεις στην τεχνολογία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v