Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψαν μετά το sell-off οι ευρωαγορές

Στο πράσινο έκλεισαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αλμα 3,4% για τη μετοχή του Sky.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με ισχυρά κέρδη την Πέμπτη, ανακάμπτοντας ένα μέρος των απωλειών από τη χθεσινή βουτιά που προκλήθηκε εν μέσω ανησυχιών για το ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 0,78% υψηλότερα στις 384,37 μονάδες, με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείνουν όλα σε θετικό έδαφος.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,61% στις 12.492 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κινήθηκε 0,97% υψηλότερα στις 5.405 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,78% στις 7.651 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,38% στις 21.790 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEΧ κατέγραψε άνοδο 0,35% στις 9.767 μονάδες.

Οι διεθνείς αγορές βούτηξαν την Τετάρτη μετά την είδηση που κυκλοφόρησε το βράδυ ότι η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να πλήξει τα κινεζικά αγαθά με επιπλέον $200 δισ. σε δασμούς. Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης το Bloomberg μετέδωσε ότι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι είναι ανοιχτοί στην επανεκκίνηση των εμπορικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια διμερή λύση της εμπορικής κόντρας.

«Αν και οι αγορές μετοχών στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη ακολούθησαν χθες χαμηλότερα τις ασιατικές σε μια απάντηση στις προτάσεις Τραμπ για επιπρόσθετους δασμούς, οι επενδυτές φαίνεται σήμερα να έχουν υιοθετήσει μια πολύ πιο θετική στάση όσον αφορά τις προοπτικές μιας επίλυσης της διαμάχης» ανέφερε σε σημείωμα προς πελάτες αναλυτές της Daiwa Capital Markets.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Sky κατέγραψε άνοδο 3,4% μετά την αύξηση της προσφοράς της Comcast για το βρετανικό κανάλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει οριακά κέρδη έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,167 δολάρια/ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v