Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα και η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Για νέες εμπορικές συμφωνίες συζητούν Κίνα-ΕΕ, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτηρίζει την Ευρώπη «εχθρό» σε θέματα εμπορίου.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στη σημερινή συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι, την ώρα που η Κίνα πραγματοποιεί συζητήσεις με την ΕΕ για νέες εμπορικές συμφωνίες, ενώ μια ημέρα νωρίτερα ο Τραμπ χαρακτήρισε «εχθρό» την ΕΕ σε ότι αφορά τον εμπόριο.

Οι εμπορικές και πολιτικές ανησυχίες μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά για τις επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας, με τον διοικητή της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, να δηλώνει στη γερμανική κυβέρνηση πως υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι οικονομικής επιβράδυνσης.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται επίσης τα εταιρικά αποτελέσματα, με της Telekom Austria, Ubisoft, Bank of America, Blackrock, Netflix να είναι μερικές από τις εταιρείες που ανακοινώνουν σήμερα τα τριμηνιαία μεγέθη τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 385 μονάδες, στις 7.663 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, χαμηλότερα κατά 0,1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.424 μονάδες και 0,1% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v