Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προσδοκίες για εταιρικά κέρδη ενισχύουν τις ευρωαγορές

Οι επενδυτές αισιόδοξοι για δυνατά εταιρικά αποτελέσματα. Στο προσκήνιο τα επόμενα βήματα της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας, με την απουσία λεπτομερειών για την κινεζική αντίδραση να προκαλεί παγκόσμια ανακούφιση.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται υψηλότερα σήμερα, εν μέσω καλού κλίματος και εν αναμονή ισχυρών κερδών από τις αμερικανικές εταιρείες.  

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται 0,5% υψηλότερα, στο Παρίσι ο CAC σημειώνει ίδια κίνηση, όπως και στη Φρανκφούρτη ο DAX, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,3%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κινείται ανοδικά κατά 0,4% και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ επίσης κατά 0,3%.

Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στα επόμενα δυνητικά βήματα της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν δασμούς 25% στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων στις 6 Ιουλίου, οδηγώντας σε αντίποινα από την πλευρά της Κίνας.

Ωστόσο, ενώ το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να χτυπήσει την Ουάσιγκτον, η απουσία λεπτομερειών για την αντίδραση προκαλεί παγκόσμια ανακούφιση στις χρηματοοικονομικές αγορές. Την ίδια ώρα, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για δυνατά εταιρικά κέρδη.

Ανοδική κίνηση και στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και οι κινεζικές μετοχές παραμένουν υπό πίεση λόγω της εμπορικής διαμάχης

Στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε με οξύ τόνο κατά της προσέγγισης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το Brexit σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

«Λοιπόν, νομίζω ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει δεν είναι η συμφωνία που ψήφισε ο (βρετανικός) λαός, δεν είναι η συμφωνία για την οποία έγινε το δημοψήφισμα» στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποχώρηση από την ΕΕ, έκρινε ο Τραμπ μιλώντας στην εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v