Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό εβδομάδας ενισχύθηκαν οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε σε υψηλό εβδομάδας, με ώθηση από τις δηλώσεις Πάουελ. Βουτιά 17,4% για τη Husqvarna. Αλμα 9% για τη Thyssenkrupp.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με κέρδη την Τρίτη, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες, καθώς οι δηλώσεις του προέδρου της Fed αντιστάθμισαν μια σειρά αρνητικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,8% στις 12.661 μονάδες. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,34% στις 7.626 μονάδες. Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι κινήθηκε 0,24% υψηλότερα στις 5.422 μονάδες.

Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές του τομέα των τηλεπικοινωνιών, υποχωρώντας 1,2%. Η μετοχή της νορβηγικής Telenor βούτηξε 4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η πτώση αντισταθμίστηκε από την άνοδο των τραπεζών και την ανάκαμψη των εξορυκτικών μετοχών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 384,98 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο της τελευταίας εβδομάδας. Ο δείκτης διέγραψε τις αρχικές απώλειες όταν ο Τζερόμ Πάουελ υποστήριξε πως τα ρίσκα από την εμπορική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αντισταθμίζονται από τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης του.

Ο πρόεδρος της Fed τόνισε πως η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να ενισχύεται και ότι για την ώρα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί πως είναι καλύτερο να «συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά» τα επιτόκια.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στον Stoxx 600 σημείωσε η μετοχή της Husqvarna, η οποία βούτηξε 17,4%.

Η Thyssenkrupp πραγματοποίησε άλμα 9%, μετά την παραίτηση του προέδρου Ούρλιχ Λένερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v