Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα άνοδος στις ευρωαγορές σε υψηλό μήνα

Η πτώση του ευρώ και της βρετανικής λίρας έναντι του δολαρίου έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές. Άλμα 8,5% για την Ericcson.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έκλεισε σε υψηλό μήνα την Τετάρτη, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης εν μέσω της αποδυνάμωσης του ευρώ και καλών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 κινήθηκε 0,5% υψηλότερα στις 387,06 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της WSJ Market Data Group.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,7% στις 7.676 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από την μεγάλη πτώση της βρετανικής λίρας. Η βρετανική λίρα υποχώρησε στο $1.3033 από $1.3116 την Τρίτη, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX κατέγραψε ράλι 0,8% στις 12.765 μονάδες. Το κλείσιμο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 18 Ιουνίου. Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 0,5% υψηλότερα στις 5.447,44 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ διολίσθησε στο $1,1627 από $1,664 την Τρίτη.

Η πτώση του ευρώ και της βρετανικής λίρας έναντι του δολαρίου έδωσε ώθηση στις ευρωπαϊκές μετοχές. Το δολάριο πραγματοποίησε ράλι μετά την θετική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας που παρουσίασε στην κατάθεση του στο Κογκρέσο ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης αυξήθηκε στο 2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη προκαταρκτική εκτίμηση.

Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας και μη επεξεργασμένων προϊόντων διατροφής, ο δομικός πληθωρισμός, σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 1,2%. Χωρίς τις τιμές καπνού ήταν 0,9%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ericsson πραγματοποίησε άλμα 8,5%. Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε λειτουργικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο.

Άνοδο 8,1% σημείωσε η ASML. Η ολλανδική εταιρεία ημιαγωγών ανακοίνωσε άνοδο στα κέρδη δεύτερου τριμήνου.

Κέρδη 2% κατέγραψε η μετοχή της EasyJet.

Βουτιά 9,2% για την Danske Bank, καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v