Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Για την περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit προετοιμάζει η Βρετανία επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η ΕΕ θα προσφέρει στις ΗΠΑ «σημαντική συμφωνία» για το εμπόριο υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος. Στο επίκεντρο και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και τις εξελίξεις από τα «μέτωπα» του Brexit και των εμπορικών εντάσεων, να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, εν όψει της επίσκεψης του προέδρου της Κομισιόν στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, άφησε να εννοηθεί χθες πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σύντομα θα «προσφέρει μια σημαντική συμφωνία» για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες πως ο Λευκός Οίκος μπορεί να προετοιμάσει κάποια εμπορική συμφωνία με το Μεξικό και τον Καναδά.

Στη Βρετανία, ο νέος επικεφαλής διαπραγματευτής για το Brexit αναμένεται να δημοσιοποιήσει τεχνικές συμβουλές για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά για την περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μετέδιδαν οι Financial Times.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 387 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 7.666 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.436 μονάδες, ενώ ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 0,3% στις 12.732 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v