Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η κλιμάκωση των οικονομικών και γεωπολιτικών εντάσεων δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Σε Τραμπ και Brexit στραμμένη η προσοχή. Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των δηλώσεων Τραμπ και των γεωπολιτικών εντάσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος με την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, εκφράζοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις των κινήσεων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ενώ άφησε αιχμές κατά της Ευρώπης και της Κίνας για χειραγώγηση των νομισμάτων τους.

Οι οικονομικοί ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου απηύθυναν έκκληση για περισσότερο διάλογο προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι εμπορικές εντάσεις να επηρεάσουν αρνητικά την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ, ο Τραμπ απείλησε τον ηγέτη του Ιράν να «μην απειλήσει πολτέ» τις ΗΠΑ διαφορετικά θα υποστεί συνέπειες, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το απόγευμα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη (1η εκτίμηση για Ιούλιο), ενώ συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, με τις Michelin, Ryanair, Philips και Julius Baer να είναι μεταξύ των εταιρειών που δημοσιοποιούν σήμερα τα μεγέθη τους.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 385 μονάδες, κατά 0,3% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.652 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.380 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.503 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v