Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει σε ανοδικό κανάλι το δολάριο

Ανοδικά κινείται το δολάριο. Στήριξη από τα καλά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ. Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών η βρετανική λίρα. Τι προβλέπουν οι αναλυτές.

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στη στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ με τους επενδυτές πλέον να πιστεύουν ότι η οικονομική ανάκαμψη αποκτά δυναμική.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg (spot) ανακάμπτει από το χαμηλό δύο εβδομάδων καθώς η επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ φέρνει πιο κοντά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed. Επιπλέον η βρετανική λίρα υποχωρεί σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου μετά τη μείωση του πληθωρισμού.

Ο στρατηγικός αναλυτής της NY Mellon, Michael Woolfolk, προέβλεψε ότι το δολάριο δε θα κινηθεί σημαντικά υψηλότερα εάν πρώτα η Fed δε στείλει σαφή σινιάλα στην αγορά, σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της. Επιπλέον εκτίμησε ότι το δολάριο θα ενισχυθεί στο 1,22 εντός δωδεκαμήνου.

Σήμερα το δολάριο ενισχύεται 0,3% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3331 δολ. Παράλληλα το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,1% έναντι του γεν στα 102,68.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 136,87 γεν και η βρετανική λίρα διαπραγματεύεται χαμηλότερα 0,6% έναντι του δολαρίου στο 1,6630.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v