Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 11 μηνών για το δολάριο έναντι του ευρώ

Νέα άνοδο σημειώνει το δολάριο. Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Ανακάμπτει η βρετανική λίρα από το χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Σε υψηλό 11 μηνών ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα σημερινά πρακτικά της Fed θα αποκαλύψουν την πρόθεση των κεντρικών τραπεζιτών να προχωρήσουν σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων δανεισμού.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg έπιασε υψηλό έξι μηνών εν αναμονή της κρίσιμης ομιλίας της προέδρου της Fed Janet Yellen, στο Jackson Hall την Παρασκευή.

Η Goldman Sachs σε έκθεσή της επισημαίνει ότι αναμένει περεταίρω ενίσχυση του δολαρίου καθώς ροή χρήματος φεύγει από την Ευρώπη.

Το δολάριο ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3285 αφού πρώτα είχε κινηθεί ανοδικά έως το 1,3275 ήτοι σε υψηλά αντίστοιχο του Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον το δολάριο ενισχύεται 0,4% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 103,29 γεν.

Αντίστοιχα, ανοδικά κινείται και το ευρώ σε σχέση με το γεν στα 137,24.

Η βρετανική λίρα ανακάμπτει από το χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου καθώς γνωστοποιήθηκε σήμερα ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, δύο μέλη του ΔΣ ψήφισαν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων από ιστορικό χαμηλό 0,5%.

Ειδικότερα η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,2% στο 1,6645 δολ.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v