Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από το χαμηλό 11 μηνών ανακάμπτει το ευρώ

Πιέσεις ασκούνται στο δολάριο μετά το υψηλό 11 μηνών. Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών η βρετανική λίρα. Άνοδος για τη νορβηγική κορόνα. Στο επίκεντρο το συνέδριο των Κεντρικών Τραπεζιτών.

Από το υψηλό 11 μηνών υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ μια μέρα πριν την ομιλία της προέδρου της Fed, Janet Yellen στο συνέδριο των Κεντρικών Τραπεζιτών στο Jackson Hole.

To αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε σημαντικά χθες καθώς οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσουν τα επιτόκια νωρίτερα από το πρώτο εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Επιπλέον, η νορβηγική κορόνα σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά ημερών καθώς η εγχώρια οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Στον αντίποδα, η βρετανική λίρα υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου στο 1,6588 και το κινεζικό γουάν σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών στα 6,1514 ανά δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,1% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3271, αφού πρώτα είχε πιάσει υψηλό αντίστοιχο της 10ης Σεπτεμβρίου στο 1,3242.

Η ισοτιμία δολαρίου- γεν διαμορφώνεται στα 103,7.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v