Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντική υποχώρηση της στερλίνας μετά το χθεσινό ράλι

Το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί 1,03% έναντι του αμερικανικού, στο 1,2286. Το δολάριο ανακάμπτει έπειτα από πέντε ημέρες υποχωρήσεων, ενώ το ευρώ καταγράφει πτώση της τάξης του 0,47%, στο 1,0664 δολάριο.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα, αφότου εμφάνισε χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό της τουλάχιστον από το 1998, όταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σκιαγράφησε τις ελπίδες της κυβέρνησης σε σχέση με την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η βρετανική λίρα υποχωρεί 1,03% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2286 δολάριο.

«Δεν πιστεύω ότι παρατεταμένα ράλι στη λίρα είναι πιθανά», εκτίμησε ο Larry Hatheway της διαχειρίστριας περιουσιακών στοιχείων GAM, εξηγώντας ότι το μήνυμα της Μέι ήταν σαφές, αλλά παραμένει τεράστια αβεβαιότητα επάνω στο πού θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο Βρετανός υπουργός Brexit ισχυρίστηκε σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες χαιρέτησαν τα σχόλια της Τερέζα Μέι. Ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη δεν έχει να πει τίποτα μέχρι η Βρετανία να ενημερώσει επισήμως ότι φεύγει.

Το δολάριο ενισχύεται σήμερα, καθώς ο δείκτης DXY καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,57% στις 100,86 μονάδες. Το νόμισμα ανακάμπτει έπειτα από πέντε συνεχόμενες ημέρες πτώσεων, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία της Τζάνετ Γέλεν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Πτωτικά κινείται το ευρώ. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί έναντι του δολαρίου κατά 0,47%, στο 1,0664.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v