Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Δεν παίρνουμε θέση στο Brexit πριν την ενεργοποίηση του Άρ. 50

Δεν συζητάμε, δεν παίρνουμε θέση μέχρι η Βρετανία να δηλώσει επίσημα ότι φεύγει, επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Η ΕΕ αναμένει αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο για την ΕΕ αλλά και για τη Βρετανία, ανάλογα με τις επιλογές της.

Ντομπρόβσκις: Δεν παίρνουμε θέση στο Brexit πριν την ενεργοποίηση του Άρ. 50

Ασυγκίνητοι έμειναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στις προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit, τουλάχιστον μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να πυροδοτήσει τις επίσημες διαδικασίες για το διαζύγιο, τόνισε σήμερα ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Το σκεπτικό (της Κομισιόν) γενικά επάνω σε θέματα που αφορούν στο Brexit είναι ότι δεν θα μπούμε σε διαπραγματεύσεις ή προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις ή θα πάρουμε θέση, πριν η Βρετανία δηλώσει επίσημα την πρόθεσή της να φύγει», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας παραδέχθηκε πως η Κομισιόν αναμένει να δει αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο από το Brexit, τόσο για την ΕΕ όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Για την ΕΕ, μέχρι το τέλος του χρόνου, η πρόβλεψη είναι κάπου μεταξύ 0,2 και 0,4 ποσοστιαίων μονάδων. Για τη Βρετανία, ανάλογα με τις επιλογές που θα γίνουν, μπορεί να είναι μεγαλύτερη (…) μεταξύ μίας και 2,5 ποσοστιαίων μονάδων και πράγματι αυτός ο οικονομικός αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v