Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά δολάριο- ευρώ*Πιέσεις στην τουρκική λίρα

Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο σε σχέση με το ευρώ. Στο επίκεντρο η συνεδρίαση της Fed. Ενισχύεται η στερλίνα με το βλέμμα στο Brexit. Πιέσεις στην τουρκική λίρα.

Με οριακές διακυμάνσεις κινείται η ισοτιμία δολαρίου- ευρώ εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed στις 14 με 15 Μαρτίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μετά τα ισχυρά στοιχεία απασχόλησης του Φεβρουαρίου.

Το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,0668 δολ. από 1,0673 την προηγούμενη εβδομάδα. Σημειώνεται, ότι το αμερικανικό κινείται σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,0656 έως 1,0715 δολ.

Παράλληλα, το δολάριο υποχωρεί 0,1% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 114,71 γεν από 114,78 την Παρασκευή.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,2228 από 1,2169 την προηγούμενη εβδομάδα.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η Σκοτία φέρεται έτοιμη να ζητήσει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της μόλις ξεκαθαριστούν οι όροι του Brexit.

Στο μεταξύ, πιέσεις ασκούνται στην τουρκική λίρα μετά τη διπλωματική διένεξη της τουρκικής κυβέρνησης με την Ολλανδία το Σαββατοκύριακο.

Οι αγορές δείχνουν να κρατούν επιφυλακτική στάση για τη λίρα, λόγω της σημαντικής κλιμάκωσης των διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Ολλανδίας, μετά την απαγόρευση εισόδου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη χώρα, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις έξω από το Τουρκικό Προξενείο στο Ρότερνταμ αλλά και την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

H τουρκική λίρα υποχωρεί στο 3,7452 έναντι του δολαρίου από 3,7316 την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v