Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή της ΕΚΤ το ευρώ, ανοδικά η στερλίνα

Παρόλο που η FED προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων, ορισμένοι αναλυτές περίμεναν πιο αισιόδοξη διάθεση για την οικονομία, λόγω και του νομοσχεδίου για τις φορολογικές περικοπές. Στην Ευρώπη αναμένουν μια θετική προοπτική από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Το δολάριο κινείται σε χαμηλά επίπεδα μετά την ανακοίνωση από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα ότι διατηρούνται αμετάβλητες οι οικονομικές της προβλέψεις, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερες απώλειες, αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βγάλει μια πιο αισιόδοξη προοπτική για την οικονομία.

Παρόλο που η FED προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων, όπως αναμενόταν, ορισμένοι αναλυτές περίμεναν πιο αισιόδοξη διάθεση για την οικονομία, λόγω και του νομοσχεδίου για τις φορολογικές περικοπές, που μπορεί να περάσει τις επόμενες εβδομάδες.

Η Oμοσπονδιακή Τράπεζα προέβλεψε τρεις ακόμη αυξήσεις τόσο στο 2018 όσο και στο 2019, αμετάβλητες από τις τελευταίες προβλέψεις του Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι η φορολογική αναθεώρηση θα ενισχύσει την οικονομία το επόμενο έτος, χωρίς όμως μακροχρόνιες επιπτώσεις, με τον μακροπρόθεσμο δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης μάλλον σταθερό στο 1,8%.

Ο δείκτης δολαρίου σταθερός, στα 93,46. Το ευρώ, ελαφρώς, ενισχυμένο στα 1,1824 δολάρια με τους επενδυτές επικεντρωμένους στη συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα, και τις οικονομικές προβλέψεις. Σε σχέση με το γεν, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,2% στα 112,75 γεν ανά δολάριο.

Αν και οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική της ΕΚΤ είναι απίθανη, οι επενδυτές περιμένουν οποιαδήποτε θετική προοπτική για την οικονομία ως πράσινο φως για να ενισχύσουν το ευρώ. Οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα έδειχνε ότι οι αρχές δεν ανησυχούν τόσο για τη δύναμη του νομίσματος, όσο ανησυχούσαν στις αρχές του χρόνου.

Η στερλίνα σημειώνει άνοδο κατά 0,2%, στα 1,3441 δολάρια, πριν τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας όπου αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,5%, μετά την αύξηση των επιτοκίων για πρώτη φορά από το 2007 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v