Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη συνεχόμενη μέρα ανόδου για το ευρώ

Βασικός καταλύτης για την άνοδο του δολαρίου ήταν η έλλειψη βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων της ευρωζώνης. Το γεγονός έκανε τους επενδυτές να ρίξουν τους τόνους στις short θέσεις-ρεκόρ όσον αφορά το δολάριο, κυρίως έναντι νομισμάτων αναδυόμενων αγορών.

Σε θετικό έδαφος το ευρώ σήμερα, καθώς η αδυναμία του δολαρίου βοηθάει το ευρωπαϊκό νόμισμα, την ώρα που οι επενδυτές παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.

Το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων και η ακροδεξιά Λίγκα, και τα δύο κατά των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, είχαν το Σαββατοκύριακο συνομιλίες για το κοινό πολιτικό τους πρόγραμμα. Τα δύο κόμματα, που μέχρι τον Μάρτιο ήταν αντίπαλα, σήμερα δείχνουν έτοιμα για να σχηματίσουν την επόμενη ιταλική κυβέρνηση.

Το ευρώ είναι 0,3% υψηλότερα, στο 1,1972 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων διολισθαίνει 0,2% στα 92,34. Η στερλίνα, με κέρδη 0,3%, στο 1,3580 δολάριο.

Όπως σημειώνουν αναλυτές από τη Bank of America/Merrill Lynch, ο βασικός καταλύτης για την άνοδο του δολαρίου ήταν η έλλειψη βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων της ευρωζώνης, γεγονός που έκανε τους επενδυτές να ρίξουν τους τόνους στις short θέσεις-ρεκόρ όσον αφορά το δολάριο, κυρίως έναντι νομισμάτων αναδυόμενων αγορών.

Οι απώλειες στο οικονομικό μομέντουμ στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στη γηραιά ήπειρο και τη Βρετανία να είναι πιο προσεκτικοί για το πότε θα τερματίσουν πολιτικές, που εφαρμόστηκαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v