Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό πέντε μηνών το ευρώ με πίεση από την Ιταλία

Το ευρωπαϊκό νόμισμα έφτασε στο 1,1767, το χαμηλότερο σημείο από τις 18 Δεκεμβρίου, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη μελλοντική ιταλική κυβέρνηση να ζητάει διαγραφή 250 δισ. δολαρίων στο χρέος.

Σε χαμηλό πέντε μηνών περνάει το ευρώ σήμερα μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη μελλοντική κυβέρνηση της Ιταλίας να ζητάει διαγραφή χρέους από τους Ευρωπαίους δανειστές και καθώς το δολάριο συνεχίζει το μηνιαίο ράλι του.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί 0,5%, και φτάνει χαμηλότερα από το 1,18, στο 1,1779 δολάριο. Λίγο νωρίτερα ήταν στο 1,1767, το χαμηλότερο σημείο από τις 18 Δεκεμβρίου, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν το αντισυστημικό Πέντε Αστέρων και την ακροδεξιά Λίγκα να ζητούν από την ΕΚΤ διαγραφή 250 δισ. δολαρίων στο χρέος.

Την ίδια ώρα το δολάριο καταγράφει κέρδη από τα μέσα Απριλίου, καθώς οι κινήσεις από την Κίνα και τις ΗΠΑ για αποφυγή εμπορικού πολέμου έχουν δώσει την ευκαιρία στους επενδυτές να επικεντρωθούν στο πλεονέκτημα της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου. Ώθηση παίρνει το αμερικανικό νόμισμα και από τα ισχυρά στοιχεία κατανάλωσης στης ΗΠΑ.

Ο δείκτης δολαρίου, με κέρδη 0,3%, φτάνει στα 93,53, ενώ η στερλίνα με απώλειες 0,3% βρίσκεται στο 1,3463 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v