Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται οι τιμές λόγω μειώσεων στην προσφορά

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,17% στα 53,20 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,07%, στα 55,79 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και εμφανίζουν μικρές ανόδους, καθώς από τη μία υποστηρίζονται από τις μειώσεις στην προσφορά του ΟΠΕΚ, αλλά από την άλλη πιέζονται από τα αυξανόμενα αποθέματα καυσίμων και την αμερικανική παραγωγή αργού που ενισχύεται.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,17% στα 53,20 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει μικρότερη άνοδο, της τάξης του 0,07% και διαπραγματεύεται στα 55,79 δολάρια το βαρέλι.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η παγκόσμια αγορά πετρελαίου βρίσκεται απόλυτα σε φάση αναμονής, στο οποίο οφείλεται και το γεγονός ότι η τιμή έχει παραμείνει γύρω στα 55 δολάρια/βαρέλι από τα μέσα Δεκεμβρίου», επιβεβαίωσε ο Gavin Wendt, ιδρυτής και ανώτατος αναλυτής εμπορευμάτων στην ερευνητική εταιρία MineLife.

«Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι το τι μπορεί να συμβεί με την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ», πρόσθεσε, τονίζοντας πως η αυξανόμενη παραγωγή στη χώρα έχει τη δυνατότητα να βλάψει τη σταθερότητα στις τιμές του πετρελαίου.

Ο Wendt εκτίμησε πως το πετρέλαιο πιθανώς θα διαπραγματεύεται μεταξύ 45 και 55 δολαρίων το βαρέλι το 2017.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,38% στα 1.237,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,32% και διαπραγματεύεται στα 18,090 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v