Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω υψηλών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,24% στα 53,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,31% στα 55,48 δολάρια. Ενισχύεται ο χρυσός και κινείται προς την τρίτη εβδομαδιαία άνοδό του.

Υποχωρεί το πετρέλαιο καθώς πιέζεται από τα αυξανόμενα παγκόσμια αποθέματα, παρότι νωρίτερα σήμερα κινούνταν ανοδικά λόγω είδησης πως ο ΟΠΕΚ ίσως παρατείνει τις μειώσεις στην παραγωγή.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,24% στα 53,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,31% και διαπραγματεύεται στα 55,48 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο ποικιλίες δείχνουν σε πορεία προς εβδομαδιαίες απώλειες, παρά την άνοδο που παρουσίαζαν νωρίτερα στη διαπραγμάτευση.

Οι τιμές πιέζονται από τα αποθέματα και την προσφορά που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έχουμε αισιοδοξία από τις μειώσεις του ΟΠΕΚ, αλλά απαισιοδοξία για τα στοιχεία των αποθεμάτων», επιβεβαίωσε ο Hamza Khan, επικεφαλής στρατηγικής για τα εμπορεύματα στην ING. «Το ερώτημα είναι, ποιο από τα δύο αυτά θα υποχωρήσει πρώτο», εξήγησε.

Ο χρυσός παρουσιάζει μικρή άνοδο λόγω του πιο αδύναμου δολαρίου και κινείται προς τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου. Ενισχύεται κατά 0,10% στα 1.242,90 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι υποχωρεί κατά 0,17% και διαπραγματεύεται στα 18,115 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v