Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω μειώσεων του ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,95% στα 54,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,92% στα 57,26 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, αφότου στοιχεία κατέδειξαν ότι τα hedge funds τοποθετούν στοιχήματα-ρεκόρ στο αργό της Βόρειας Θάλασσας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ έχουν συσφίξει την προσφορά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,95% στα 54,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,92% και διαπραγματεύεται στα 57,26 δολάρια.

Οι money managers έχουν στην κατοχή τους τον μεγαλύτερο όγκο θέσεων long σε Brent futures και options που έχουν καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με στοιχεία της InterContinental Exchange. Ποντάρουν στο ότι πλησιάζουν υψηλότερες τιμές, καθώς ο ΟΠΕΚ και άλλοι βασικοί εξαγωγείς μειώνουν την παραγωγή.

«Αυτός ο παρατεταμένος και αυξανόμενος συνωστισμός κερδοσκοπικών καθαρών θέσεων long θα πρέπει να είναι λόγος ανησυχίας», προειδοποίησε ο Jonathan Chan, επενδυτικός αναλυτής στη Phillip Futures.

«Όταν έρθει ο καιρός που αυτές οι κερδοσκοπικές θέσεις αποφασίσουν να χαλαρώσουν, για τις τιμές του πετρελαίου θα έρθει σημαντική διόρθωση», εξήγησε.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης αυξήθηκαν σε υψηλά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, ενώ περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό αναμένονται την Πέμπτη, με τη δημοσίευση δεδομένων για τα αποθέματα από το αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας.

Χρυσός και ασήμι κινούνται πτωτικά. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,76% στα 1.229,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 0,90% και διαπραγματεύεται στα 17,940 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v