Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,56% στα 52,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,32% στα 55,74 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στοιχεία από τη βιομηχανία υπαινίσσονται την πιθανότητα μιας ένατης συνεχόμενης εβδομάδας αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για υπερπροσφορά πετρελαίου παρά τις μειώσεις από την πλευρά του ΟΠΕΚ.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,56% στα 52,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,32% και διαπραγματεύεται στα 55,74 δολάρια.

Σύμφωνα με το American Petroleum Institute, τα αμερικανικά αποθέματα ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 11,6 εκατ. βαρέλια, δηλαδή πάνω από πέντε φορές όσο οι εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αν τα νούμερα επιβεβαιωθούν αργότερα σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της Αρχής Πληροφοριών για την Ενέργεια, θα πρόκειται για την ένατη συνεχόμενη εβδομάδα αυξήσεων στα αποθέματα.

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,26% στα 1.212,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,58% και διαπραγματεύεται στα 17,435 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v