Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο μετά το ξαφνικό sell off

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,66% στα 50,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,81% στα 53,54 δολάρια. Νωρίτερα είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και ένα χρόνο.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου και σταθεροποιούνται αφότου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και έναν χρόνο στην προηγούμενη διαπραγμάτευση, εξαιτίας των αμερικανικών αποθεμάτων που ενισχύθηκαν για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα και άγγιξαν νέα υψηλά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,66% στα 50,61 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,81% και διαπραγματεύεται στα 53,54 δολάρια το βαρέλι.

Νέες ανησυχίες για υπερπροσφορά στις αγορές πετρελαίου βύθισαν τις τιμές του μαύρου χρυσού εχθές. Η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια γνωστοποίησε πως τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 8,2 εκατ. βαρέλια, μακράν παραπάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών, διότι υποχώρησαν οι αγορές πετρελαίου από διυλιστήρια.

Σε αντίδραση στην πτώση των τιμών, οι fund managers πούλησαν μετοχές εταιριών ενέργειας, στέλνοντας τον τομέα ενέργειας του S&P 500 2,5% χαμηλότερα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή του από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, ενώ οδήγησε τις ετήσιες απώλειές του στο 8,5%.

«Η αγορά αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα δύο κύριες δυσκολίες –μια συνεχιζόμενη πλεονάζουσα προσφορά και έναν πλεονάζοντα αριθμό κερδοσκοπικών θέσεων long», τόνισε ο Andy Lebow της Commodity Research Group.

«Και οι δύο παράγοντες ήρθαν στο προσκήνιο σήμερα», εξήγησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v