Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 50 δολάρια το πετρέλαιο

Για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο βρέθηκε κάτω από το ψυχολογικό όριο το αμερικανικό αργό. Προηγήθηκαν διακυμάνσεις και το μεγαλύτερο sell off εδώ και ένα χρόνο, αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν υψηλό ρεκόρ για τα αμερικανικά αποθέματα.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, ενώ το αμερικανικό αργό υποχώρησε κάτω των 50 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο και μετά.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,47% και διαπραγματεύεται στα 49,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 1,41% στα 52,36 δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα ο μαύρος χρυσός κινούνταν ανοδικά και σταθεροποιούνταν από τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και πάνω από έναν χρόνο, που κατέγραψαν στην προηγούμενη διαπραγμάτευση.

Οι μεγάλες διακυμάνσεις του εμπορεύματος ξεκίνησαν αφότου η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια γνωστοποίησε χθες ότι τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα και άγγιξαν υψηλό ρεκόρ.

«Το θέμα εδώ είναι ότι έχουμε ευρεία συμμόρφωση μέσα στον ΟΠΕΚ με τις μειώσεις παραγωγής, και από την άλλη έχουμε αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ», επιβεβαίωσε ο Hans Goetti, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής για τη Μέση Ανατολή και την Ασία στην Banque Internationale στο Λουξεμβούργο. «Η βιομηχανία σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ έχει κάνει μεγάλα βήματα στη μείωση κοστών», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v