Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Η αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος στηρίζει σήμερα όλα τα εμπορεύματα, αν και για το πετρέλαιο αυτό δεν είναι αρκετό. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,55%, το Brent 0,68%. Μεγάλη άνοδο 3% καταγράφει το ασήμι.

Ενισχύονται και σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, κυρίως χάρη στο γεγονός ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού υποχώρησαν έπειτα από εννέα συνεχόμενες εβδομάδες ανόδων, αλλά και λόγω του πιο αδύναμου δολαρίου.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,55% στα 49,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,68% και διαπραγματεύεται στα 52,16 δολάρια το βαρέλι.

Παρά την άνοδο των τιμών, η ανάκαμψη από τα χαμηλά τριών μηνών έχει σταθεί διστακτική, με τους επενδυτές να αναζητούν περισσότερες αποδείξεις για το ότι οι μειώσεις παραγωγής από τους μεγάλους εξαγωγείς θα οδηγήσουν σε παρατεταμένη ελάττωση των αποθεμάτων.

«Το δολάριο είναι πιο αδύναμο λόγω της αμερικανικής Fed. Δεν πιστεύω πως αυτό θα είναι αρκετό για να φέρει περαιτέρω αγορές στο αργό. Χρειαζόμαστε κάτι πιο ουσιαστικό», επιβεβαίωσε ο Olivier Jakob της ελβετικής συμβουλευτικής εταιρίας Petromatrix.

Το δολάριο προσφέρει σήμερα στήριξη σε όλα τα εμπορεύματα, τονίζουν οι αναλυτές. Μια πτώση στο αμερικανικό νόμισμα καθιστά τα εμπορεύματα σε δολάριο λιγότερο ακριβά για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

«Οι τιμές των εμπορευμάτων είναι σήμερα υψηλότερες σε όλο το φάσμα, καθώς η παλίρροια -το αδύναμο αμερικανικό δολάριο- σηκώνει όλες τις βάρκες», εξήγησε ο Carsten Fritsch της Commerzbank, μιλώντας στο Reuters Global Oil Forum.

Πράγματι, ο χρυσός ενισχύεται κατά 1,91% στα 1.223,60 δολάρια, ενώ το ασήμι καταγράφει μεγάλη άνοδο 3% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 17,43 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v