Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,30% στα 49,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,15% στα 52,27 δολάρια. Κάτω του ψυχολογικού ορίου των 1.200 δολαρίων ο χρυσός.

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου ενώ απομακρύνθηκαν από τα χαμηλά τριών μηνών που άγγιξαν στην προηγούμενη διαπραγμάτευση, λόγω ανησυχιών πως ο υπερκορεσμός της αγοράς επιμένει πεισματικά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,30% στα 49,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,15% και διαπραγματεύεται στα 52,27 δολάρια το βαρέλι.

Το αμερικανικό αργό βρίσκεται σε πορεία προς πτώση 7% αυτή την εβδομάδα, δηλαδή τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις αρχές Νοεμβρίου. Το Brent οδεύει προς υποχώρηση 6%, επίσης τη μεγαλύτερη από τις αρχές Νοεμβρίου.

«Οι απότομες πτώσεις τιμών τις δύο τελευταίες μέρες εν μέσω αυξανόμενων αμερικανικών αποθεμάτων δείχνουν ότι η αγορά παραμένει ανήσυχη σχετικά με την ισορροπία προσφοράς-ζήτησης», τόνισε η NAB Group Economic σε ερευνητικό κείμενο.

Πρόσθεσε πως «σε περίπτωση που τα στοιχεία συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν ότι η συμφωνία ΟΠΕΚ-Ρωσίας ‘’κρατάει’’, αναμένουμε σταδιακή ανοδική τάση φέτος, παρότι αν τα αποθέματα παραμένουν αυξημένα, ένα ράλι είναι λιγότερο πιθανό».

Πάντως, αξιωματούχοι από τη Σαουδική Αραβία προειδοποίησαν ανώτατα στελέχη από ανεξάρτητες αμερικανικές εταιρίες πετρελαίου πως δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένο το ότι ο ΟΠΕΚ θα παρατείνει τις μειώσεις παραγωγής.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενόψει δημοσιοποίησης στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, ο χρυσός υποχώρησε κάτω του ψυχολογικού ορίου των 1.200 δολαρίων. Αυτή τη στιγμή καταγράφει πτώση 0,59% και διαπραγματεύεται στα 1.196,10 δολάρια η ουγγιά.

Το ασήμι υποχωρεί 0,83%, στα 16,895 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v