Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω αμερικανικής παραγωγής

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,86% στα 47,56 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει πτώση 0,61% στα 50,49 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινείται ο χρυσός, ενώ νωρίτερα άγγιξε υψηλά μήνα λόγω της «βουτιάς» του δολαρίου.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αυξανόμενη δραστηριότητα στις ΗΠΑ αντιστάθμισε το θετικό αντίκτυπο από τη συζήτηση επάνω σε πιθανή παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,85% στα 47,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει πτώση της τάξης του 0,61% στα 50,49 δολάρια.

Οι traders επισημαίνουν ότι οι τιμές έχουν λάβει μια κάποια στήριξη από τη συζήτηση που έγινε το Σαββατοκύριακο μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών, επάνω στην πιθανότητα παράτασης του περιορισμού στην προσφορά και πέραν του Ιουνίου, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η αγορά.

«Οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά αυτό το Σαββατοκύριακο, ανακοινώνοντας ότι εξετάζουν το αν θα πρέπει να παραταθεί η συμφωνία για μείωση της παραγωγής», τόνισε ο Jeffrey Halley της OANDA στη Σιγκαπούρη, προσθέτοντας ότι αυτό έχει προσφέρει στο αργό κάποια στήριξη.

Αλλά οι οποιεσδήποτε μειώσεις από τον ΟΠΕΚ έχουν αντισταθμιστεί από την αυξανόμενη δραστηριότητα και παραγωγή πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που σύμφωνα με τους traders έχει συνδράμει στη μείωση των θέσεων long στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Δεκεμβρίου και μετά.

«Ο αριθμός των αμερικανικών εξεδρών πετρελαίου συνέχισε την άνοδό του (…) Από τα χαμηλότερα επίπεδά του στις 27 Μαΐου του 2016, οι παραγωγοί έχουν προσθέσει 336 εξέδρες πετρελαίου (106 παραπάνω) στις ΗΠΑ», επεσήμανε η Goldman Sachs σε έκθεσή της.

Από τα μέσα του 2016 και μετά, η αμερικανική παραγωγή έχει ενισχυθεί κατά 700.000 βαρέλια την ημέρα ή κατά 8,3%, σε 9,13 εκατ. βαρέλια/ημέρα, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι, ενώ ο χρυσός άγγιξε υψηλά ενός μήνα αφότου η αποτυχία του Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις του στον τομέα της ιατρικής φροντίδας «έριξε» το δολάριο σε χαμηλά τεσσάρων μηνών.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,69% στα 1.257,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξης του 1,08% και διαπραγματεύεται στα 17,94 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v