Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,52% στα 51,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,57% στα 54,46 δολάρια. Η αγορά αναμένει την αυριανή απόφαση του ΟΠΕΚ για παράταση της συμφωνίας μείωσης της προσφοράς.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς στηρίζονται από προσδοκίες παράτασης της συμφωνίας μείωσης της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ αύριο, για ολόκληρο το 2017 και το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,52% στα 51,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,57% στα 54,46 δολάρια το βαρέλι.

Και οι δύο ποικιλίες έχουν ενισχυθεί πάνω από 10% από τα χαμηλά του Μαΐου κάτω των 50 δολαρίων το βαρέλι, καθώς ανακάμπτουν χάρη στην γενική συναίνεση ότι ο ΟΠΕΚ θα παρατείνει τις μειώσεις παραγωγής μέχρι το Μάρτιο του 2018, αντί να καλύψει μόνο το πρώτο μισό του 2017.

«Ο ΟΠΕΚ συνεδριάζει στις 25 Μαΐου, με μια παράταση των περικοπών προσφοράς στην κορυφή της ατζέντας της. Με τα αποθέματα πετρελαίου ούτε κατά διάνοια κοντά στο στόχο του πενταετούς μέσου όρου, μια παράταση στις μειώσεις δείχνει σχεδόν τελειωμένη υπόθεση», τόνισε η γαλλική τράπεζα BNP Paribas.

Υποχωρούν ο χρυσός και το ασήμι, την ίδια ώρα που οι επενδυτές περιμένουν να διαπιστώσουν τι στάση κρατά η Fed σε ό,τι αφορά στις μελλοντικές κινήσεις των επιτοκίων, από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της.

Ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,33% στα 1.251,40 δολάρια, ενώ το ασήμι υποχωρεί 0,69% και διαπραγματεύεται στα 17,02 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v