Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς

Πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Κάτω από το μηδέν βρέθηκε η απόδοση του γερμανικού 2ετούς. Στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου οι επενδυτές.

Σχεδόν σε χαμηλό δύο μηνών διαπραγματεύεται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου καθώς η κλιμάκωση της κρίση στην Ουκρανία και οι ενδείξεις αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης ωθούν τους επενδυτές σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Ντράγκι, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε τους γεωπολιτικούς κινδύνους που μπορούν να κάμψουν την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

Στην Ευρώπη, η απόδοση του γερμανικού 2ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το μηδέν για πρώτη φορά από το Μάιο του 2013.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού –αυτή την ώρα- η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,44% ενώ χθες είχε κινηθεί χαμηλότερα έως το 2,43% ήτοι σε χαμηλό αντίστοιχο της 29ης Μαίου.

Η απόδοση του αυστραλέζικου 10ετούς υποχώρησε κατά εννέα μονάδες βάσης στο 3,42%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Αφορμή για τη σημερινή πτώση στην απόδοση του αυστραλέζικου ομολόγου στάθηκε η αύξηση της ανεργίας στο 6,4% τον Ιούλιο.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v