Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι ράλι στα ομόλογα υψηλής αξιολόγησης

Ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του 10ετους γερμανικού Bund. Σε αρνητικό έδαφος η απόδοση του 2ετούς Bund. Στροφή των επενδυτών σε "ασφαλείς" τοποθετήσεις καθώς κλιμακώνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις.

Στην «ασφάλεια» των κρατικών ομολόγων υψηλής αξιολόγησης στρέφονται οι επενδυτές καθώς το γεωπολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει μετά την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να προχωρήσει σε «στοχευμένα» αεροπορικά χτυπήματα στο Ιράκ. Η πιθανότητα εμπλοκής των ΗΠΑ σε ένα νέο παρατεταμένο πόλεμο στο Ιράκ κλιμακώνει τη νευρικότητα των επενδυτών που καλούνται παράλληλα να αφομοιώσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης, με αποτέλεσμα τα χρηματιστήρια να κινούνται πτωτικά όπως και οι τιμές των περισσότερων βιομηχανικών εμπορευμάτων. Στον αντίποδα, οι επενδυτές στρέφονται στην ασφάλεια του χρυσού αλλά και των ομολόγων ανώτατης πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης στο 1,03% που είναι νέο ιστορικό χαμηλό, ενώ η απόδοση των 2ετών γερμανικών ομολόγων βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος. Οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών Treasury υποχωρούν κατά 7 μονάδες βάσης, στο 2,35%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο 14 μηνών. Το ιαπωνικό νόμισμα – επίσης στις πρώτες προτιμήσεις των επενδυτών σε χαλεπούς καιρούς – ενισχύεται κατά 0,5% στα 101,57 γεν έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v