Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 14 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Τρεις δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας στις ΗΠΑ. Τι σχολιάζουν οι αναλυτές.

Τα χαμηλότερα επίπεδα του Ιουνίου 2013 προσεγγίζει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου την ώρα που οι επενδυτές προετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε τρεις δημοπρασίες του Υπουργείου Οικονομικών της τάξεως των 67 δισ. δολαρίων.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία ομολόγων τριετούς διάρκειας, ύψους 27 δισ. δολαρίων, την Τετάρτη η δημοπρασία 10ετών ομολόγων της τάξεως των 24 δισ. δολαρίων και την Πέμπτη 14/8 η δημοπρασία 30ετών ομολόγων ύψους 16 δισ. δολαρίων.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα αποτελέσματα των δημοπρασιών αναμένονται με ενδιαφέρον καθώς θα δείξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη δυναμική της αμερικανικής ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των γεωπολιτικών δυσμενών εξελίξεων σε Ουκρανία, Γάζα και Βόρειο Ιράκ. 

Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 2,41% ενώ νωρίτερα ενισχυόταν έως το 2,43%.

Αντίστοιχα η απόδοση του 3ετούς ομολόγου, λίγο πριν την έναρξη της δημοπρασίας, διαμορφώνεται στο 0,92%.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία δημοπρασία 3ετών ομολόγων η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 0,992% και η προσφορά είχε καλυφθεί 3,38 φορές.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v