Στο 8,26% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων Ελλάδας, Ιταλίας και Ισπανίας. Χαμηλότερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετους. Καλά τα οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας.

Ενισχύονται οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαικού νότου μετά τις χθεσινές δηλώσεις Ντράγκι για στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και τα σημερινά καλά στοιχεία της γερμανικής οικονομίας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ τη Δευτέρα υποστήριξε ότι η τράπεζα θα πράξει τα απαραίτητα ώστε να τονωθεί η ευρωπαϊκή οικονομία.

Επιπλέον σήμερα στη Γερμανία ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW εκτοξεύτηκε στο +11,5 από -3,6 τον προηγούμενο μήνα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 8,26% με το spread έναντι του γερμανικού ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στις 748 μονάδες βάσης.

Επιπλέον, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 2,30% και αντίστοιχα το ισπανικό 10ετές σημειώνει άνοδο μίας μονάδας στο 2,11%.

Στον αντίποδα το γερμανικού 10ετές υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 0,75%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση κατά μία μονάδα βάσης στο 2,33%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v